محاسبات مبالغ شارژآپارتمان های ساختمان

مبالغ شارژ ساختمان
مبالغ شارژ ساختمان شامل هزینه هایی است که برای حفظ و نگهداری بخش‌های مشترک و مشاع آپارتمان از سوی ساکنین پرداخت می‌شود. ممکن است قسمت‌هایی از ساختمان اصلا مورد استفاده برخی از همسایگان قرار نگیرد، اما این دلیلی برای عدم پرداخت شارژ نمی‌شود و هم مالکان و هم مستاجران لازم است مبلغ تعیین شده برای شارژ را پرداخت کنند . این موضوع بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان در “قانون تملک آپارتمان‌ها” که در سال ۱۳۴۳ به تصویب رسیده، در نظر گرفته می‌شود و باید به مدیر ساختمان پرداخت شود .


روش های محاسبه مبالغ شارژ ساختمان

نحوه‌ی تقسیم هزینه‌ها و محاسبه شارژ بسته به تصمیم مالکین واحدهای ساختمان تعیین می‌شود. برای این محاسبه، روش‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها نیز فرمولی متفاوت دارند. که معروف‌ترین و مطرح‌ترین این روش‌ها عبارتند از :
- روش مبالغ شارژ ثابت
در این روش ، شارژ برای تمامی واحدها و به صورت یکسان یک عدد ثابت برای شارژ هر واحد در نظر گرفته می‌شود.این مدل شارژ دارای حداقل پیچیدگی محاسباتی است و برای ساختمان های اداری ، تجاری و مسکونی که دارای واحدهایی با متراژ یکسان هستند، مناسب است .
- روش شارژ واحدی
در این روش، شارژ براساس تعداد واحدهای ساختمان محاسبه می‌شود و برای ساختمان های اداری ، تجاری و مسکونی که دارای واحدهای متفاوت از هم هستند مناسب است. این روش برای  ساختمان‌هایی که دارای سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیستند و هر واحد کنتور آب و برق و گاز مستقل دارد، مناسب است و اگر واحدی انباری و پارکینگ داشته باشد، این مبلغ اضافه خواهد شد.
- روش شارژ متراژی
در این روش ،محاسبه شارژ مانند روش شارز واحدی برای ساختمان های اداری ، تجاری و مسکونی که واحدهایی با متراژهای متفاوت دارند، مناسب است. مبلغ و میزان شارژ هر مترمربع در این نوع شارژ مشخص می‌شود و در نهایت مبلغی که هر واحد با هر متراژی باید پرداخت کند، معین می‌شود. این نوع ساختمان ها بیشتر سیستم گرمایش و سرمایش‌شان نیز مرکزی است .
- روش شارژ نفری
در این روش ، شارژ بر اساس تعداد ساکنین هر واحد محاسبه می‌شود. این مدل که برای ساختمان های مسکونی با سیستم آب مشترک مناسب است، برای هر نفر مبلغی را در نظر می‌گیرند و در نهایت مبلغی که هر واحد باید بپردازد، مشخص می‌شود .
- روش شارژ نفر متراژی
این روش ترکیبی از دو حالت قبل است، یعنی هم متراژ و هم تعداد نفرات در تعیین میزان شارژ دخیل هستند این روش محاسبه مناسب ساختمان مسکونی با سیستم آب مشترک و واحدهای با متراژ متفاوت مناسب است که سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیز دارند.
- روش شارژ بر اساس تسهیم هزینه‌های مجتمع
در این روش هریک از هزینه‌های ساختمان بر اساس یکی از روش‌های بالا محاسبه می‌شود و سپس مجموع سهم هریک از واحدها به عنوان مبلغ شارژ به ساکنین اعلام می‌شود. به عوان مثال هزینه‌های آب، گاز، برق مشترک و … همه جزو همین هزینه‌ها محسوب می‌شوند. رایج‌ترین مدل تقسیم برای هزینه‌های آب به ازای هر نفر و هزینه‌های گاز به نسبت متراژ و همچنین هزینه‌های برق برای هر واحد محاسبه می‌شود .
- روش ترکیبی
روش ترکیبی عادلانه‌ترین روش محاسبه شارژ است. به این صورت که معمولا هزینه‌های ثابت ( مانند هزینه سرایدار، نگهبان و …) که معمولا در طول سال ثابت است، به صورت ثابت و به طور مساوی از واحدها دریافت می‌شود. سپس هزینه‌های نسبی به صورت جداگانه و به روش تسهیم هزینه محاسبه شده و به واحدها اعلام می‌شود.

مشتریان شرکت مهندسی بهین صنعت جهان نما

ارتباط با شرکت مهندسی بهین صنعت جهان نما

آدرس پستی : اصفهان / خیابان میر / خیابان مصلی / نبش خیابان کاخ سعادت آباد شرقی / مجتمع تجاری اداری پارسیان / طبقه 4 / واحد 44

روزها و ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه از 8:30 الی 17 / پنجشنبه ها 8:30 الی 12:30

تلفن: 031-36613488 نمابر : 031-36612958

پست الکترونیک : info@behin-co.com